Před několika týdny jsem potřeboval dostat se z Prahy domů na Ukrajinu a rozhodl jsem se využít služeb společnosti Prosto Bus Plus
https://prostobus.net/reys_directions/chehiya/ Výběr padl na ně kvůli dobrým referencím, dostupnosti online rezervace a příznivé ceně.
Rezervace byla opravdu snadná – na webu jsem zvolil směr, datum, zaplatil a e-jízdenka přišla okamžitě do e-mailu. Na cestu jsem tedy nemusel nic tisknout, stačilo ukázat lístek v mobilu při nástupu.
Autobus přijel na určené místo včas, nastoupil jsem bez stresu. V interiéru bylo relativně čistě, sedadla pohodlná a s dostatkem prostoru pro nohy. K tomu fungovalo Wi-Fi, byly zásuvky pro dobíjení zařízení a samozřejmě WC na palubě – pro dlouhou trasu zásadní výhoda.
Cestou přes hranici nebyly žádné dramatické komplikace – zastávky byly plánované, pauzy přiměřené. Řidiči i doprovod byli vstřícní, pomáhali s batohem a během jízdy oznamovali, kdy kde budeme zastavovat.
Cesta trvala zhruba 24 hodin (v závislosti na stavu silnic a frontě na hranici). Je pravda, že čekání na hranicích se nedá úplně vyhnout, ale organizace byla rozumná a čekalo se uvěřitelně.
Co se týče ceny – lístek nebyl nijak předražený vzhledem k vzdálenosti a poskytovanému komfortu. Navíc Prosto Bus Plus nabízí různé slevy, například při zakoupení jízdenky tam i zpět nebo pro studenty a seniory.
Celkově mohu říct, že zkušenost hodnotím kladně. Cestoval jsem pohodlně, bez zbytečných komplikací, a dorazil domů v přijatelné kondici. Pokud budete cestovat mezi Českou republikou a Ukrajinou, rozhodně doporučuji uvažovat o Prosto Bus Plus jako solidní volbě.