To Jack
Nový Versys- ta žlutá a ty kufry a celkový vzhled, no prostě mně uchvátila. Zatím sním
Přední guma by ještě šla, ale ve 180km, už to háže, prostě nesedí a zadní už má střechu. Na to, že je to loňský model a že byla nejdrahší ze tři vzorků- dost bída, už do té značky nejdu.
ty máš na zadní gumě střechu a ne placku?? bejvá to spíš obráceně, na předku střecha, na zadku placka, abys měl střechu na zadku to bys musel pořád lítat po okruhu, jinak nechápu. Proběh nemá s cenou gumy nic společnýho, máš gumy sportovní-skvěle drží, malej proběh (Diablo, M3, Pilot Sport, SportAttack, atd.), gumy sportovně cestovní-drží taky dobře, lepší proběh (DiabloStrada/Angel ST, Z6, Pilot Road, Road Attack) a v případě Versysu ještě nejaké muly (poloterénní) ty nevim jak se menujou jednotlivý dezény, ale vydržej nejvíc. Nedá se udělat lepivka co má nájezd 15 tisíc km, to prostě nejde, jde o kompromis. Chci cestovat, jezdím dost dálnice, dám sportovně-cestovní (třeba dvousměs), chci si užít v zatáčkách, dám sportovní měkkou lepivku. Ale pak se mesmím divit že je za 3 měsíce v prdeli. Rozdíl v přilnavosti mezi sport a sport-cestovní gumou je, někdy větší někdy menší. kdo tvrdí že není tak kecá. Jde jen o to jestli ten rozdíl využiješ a jseš ochoten zaplatit (náklady na kilometr za pneu je u sport. gumy cca o 50% vyšší). Já osobně ten rozdíl mezi M3 a Z6 pociťuju, ale jen lehký (v neprospěch Z6). M3 se rychleji zahřívaly, Z6kám musím dát trochu prostor. Uvidíme na nějakých kvalitnějších silnicích bez štěrku, kde si budu moct dovolit jí položit na stupačku, pak se ukáže.
Na Versyse si myslím že Roadsmart je velmi dobrá guma. Po přezutí i na předku motorka zjankovatěla, sebemenší impulz a už se skládala do zatáčky, hodně akční řízení. Zadek držel dobře i když je proti originálu D221 jakoby užší (má menší rádius, je víc "kulatá"). Roadsmart podle mě vyhovuje lehčím motorkám, na mojí guzzi (natankovaná kolem 250kg) už je třeba XL guma a navíc ve 180ce vypadá roadsmart směšně úzkej. Velmi slušná guma je novej Pilot Road 2, prej drží skoro jak Pilot Sport a najede se na ní bezpečně kolem 10tkm. Starej Pilot Road je na mě moc tvrdá guma která se pekelně dlouho ohřívá a na vodě nic moc. Roadtec Z6 Interact jsou skvělý gumy Made in Germany, který můžu vřele doporučit. Není to sice 2-směska, ale střed maj nějak zesílenej a vydržet by měli taky min. 10tkm, což mi při jejich velmi dobrách vlastnostech stačí. Conti bych nedával, RoadAttack je sračka, SportAttack neznám. Pirelli Angel ST prý taky moc dobrá, stařší Diablo Strada byla stejná jako Z6, jen o maličko levnější. Jiný gumy bych na Versyse neřešil